fbpx
bedmijten klaas vaak bedden

Allemaal beestjes

Schrik niet: er leven zoveel beestjes in uw bed dat het een wonder mag heten dat uw bed niet wegloopt. Uw bed en beddengoed, waar u zelf zo heerlijk in slaapt, kan ook het slaapwalhalla zijn van mijten, vlooien, muggen, spinnen of zelfs de verafschuwde bedwantsen. Uw bed is lekker warm, het beddengoed zit vol heerlijke plooien, het is er lekker vochtig en vooral bij de voeten is het paradijselijk warm. U zorgt er zelf voor dat deze beestjes uw heerlijke bed weten te vinden, wat u verliest huidschilfers en huidsappen en laten dit nu net de favoriete voedingsbronnen zijn van mijten.


Wat leeft er in mijn bed?

Even aan uw arm krabbelen en ze hebben weer voor een half jaar proviand. Daarnaast nemen uw blote voeten, waarmee u vrolijk door het huis wandelt, ook het een en ander aan ongewenste bedbewoners mee. Die planten zich voort op het warmste plekje in bed: bij uw voeten. U hebt deze biotoop vast al levendig op uw netvlies. Afgrijselijk. Wat nu? Uw beddengoed, dat bestaat uit een molton, het hoeslaken, de overtrekken en slopen, wast u natuurlijk op 60 graden. Dat doodt de huismijt.  Eventueel een strijkbout voor echt anti-allergie, deze dood ook de eitjes van de huismijt. Ook uw hoofdkussen moet u wassen ! Een veren of een dons-kussen is gemaakt van het verendek van beestjes die zelf in het water leven, kan dus prima in de wasmachine en vergeet daarna de droger niet. Ook al wordt een kussen elk jaar gewassen, vervang hem om de vijf jaar

Wat kun je eraan doen?

Onze natuurlatexkussens zijn zowiezo allergievrij. Bescherm uw  tijk, de stof die om de kern van een matras zit, door een molton deze zorgt ervoor dat er minder vocht in de tijk komt, waardoor uw matras schoner blijft. Vervang een matras elke tien jaar. Waarom? We worden namelijk ziek van deze beestjes. De uitwerpselen van mijten verdrogen, dat wordt poeder en dat ademen we in. Dat geeft een allergische reactie. Van bedwantsen kun je uitslag krijgen die op vlooienbeten lijken. Vies hè? Een bed moet gewoon schoon zijn. Trouwens, heeft u dit gelezen zonder ergens te gaan krabben?

Groet, Martin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven