fbpx
banner blog zijde

Koel katoen of luxe zijde

Niets is zo fijn als je lichaam in de avond neer vleien op een bed, onder heerlijk krakende, koele, pas gewassen lakens. Textiel; daar gaat deze blog over. Want wat zijn de mogelijke textielkeuzes voor de slaapkamer en wat zijn de verschillen?


Is satijn geen stof?

Alles hangt af van de keuze van het materiaal, de lengte en de dikte van de gebruikte vezel. Hoe langer en dunner des te beter. De lengte van de vezel maakt het katoen sterker en de dikte bepaalt het comfort. Niet alleen het doek is belangrijk, maar ook het verfwerk. Als de vezel vol met verf zit kan de vezel minder goed zijn nuttige werk doen.

Mensen denken weleens dat satijn ook een stof is, maar niets is minder waar. Satijn is een benaming voor hoe er geweven is. Is er met een mooi natuurlijk garen satijn geweven dan is dat iets heel anders dan als er met polyester draad geweven wordt. Dat geeft dat glibberige glijgevoel, dat komt door het synthetisch materiaal.

Laat je verleiden door zijde

Zijde is een natuurlijk product, afkomstig uit de cocon van de zijderups. Deze zijde wordt satijn geweven en dan krijg je het lekkerste materiaal om onder te slapen. De structuur voelt precies zo aan als de huid zelf. Het geeft een zeer luxueus, ontspannen gevoel en is bij uitstek geschikt voor mensen met een huidaandoening. Maar het is ook een uitkomst voor mensen met Parkinson, want er kan veel makkelijker in bed gedraaid worden.

Zijde voelt ijskoud aan op het moment dat u in bed stapt, maar binnen enkele seconden krijgt de zijde dezelfde temperatuur als de huid. Een ander bijkomstig voordeel is dat zijde binnen een paar seconden droog is.

Zijde kan in de wasmachine, maar mag niet in de droger (is ook niet nodig). Katoen wordt gewassen op 60 graden of hoger. Bij zijde is dat niet nodig, het is van nature anti-allergisch omdat het geen stof afgeeft of aantrekt. Maak een keuze, stap lekker in bed en voel hoe de slaap langzaam bezit neemt van uw lichaam om de volgende dag verkwikt en uitgerust aan een nieuwe dag te beginnen.

Groet, Martin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven