fbpx

Slaaptest

Test uw nachtrust via de Klaas Vaak Bedden slaaptest

Het lichaam rust het best uit als er geen enkele spier gespannen is. Die ideale rusthouding is niet te bereiken op een te hard of doorgezakt bed! De wervelkolom dient volledig in balans te liggen. De ruggengraat loopt dan horizontaal. Doe de slaaptest en kom direct te weten of u een goede nachtrust heeft!

Vul onderstaand formulier in en klik op verzenden. Uw antwoorden worden door onze experts geanalyseerd, waarna u persoonlijk advies zult ontvangen via mail.

 

Waarom deze slaaptest

Door deze slaaptest krijgen wij inzicht in uw slaapgewoontes en kunnen wij dit meenemen bij de keuze van uw aan te schaffen slaapsysteem.

Een goed bed-systeem geeft u niet de garantie voor goed slaapcomfort, wij zijn nu eenmaal allemaal anders gebouwd en onze gevoeligheden zijn ook niet hetzelfde. Daarnaast zijn er ook nog andere oorzaken van slecht slapen, waaraan u zelf kunt werken. Soms ligt u gewoon wakker van dagelijkse geluiden, de snelweg, de klok van een kerk of andere buitengeluiden. Maar ook stress door uw werk, school, lichamelijke klachten of iets in uw privésituatie kunnen u ‘s nachts wakker houden.

Kort voor het slapengaan nog even lekker sporten? Klinkt verleidelijk, maar dit kunt u beter niet doen. Als u sport, maakt u stofjes aan als adrenaline en cortisol. Deze stofjes maken het moeilijker om in slaap te vallen. Hoewel u sneller in slaap valt na een glaasje alcohol, slaapt u onrustiger en minder diep. Ook dranken met cafeïne zijn slecht voor uw slaap. Denk aan koffie of cola.

Bent u in de overgang? Dan verandert uw hormoonhuishouding. U gaat meer transpireren en heeft last van opvliegers. Daarnaast kan de menopauze voor stress zorgen. Niet gek dus, dat u onrustig slaapt. Als ons lichaam in ruststand gaat, ontspant ons brein. De filter in onze hersenen die onze emoties en gedachten overdag in goede banen leidt, verdwijnt. Hierdoor lijken problemen ‘s nachts vaak groter dan overdag.

Kortom,

Er komt heel wat kijken om goed en lekker te slapen…

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven