fbpx

Kussens te kust en te keur

U kent vast allemaal het liedje: “Wherever I lay my hat that’s my home” van Paul Young. U raadt het al, deze keer praat ik u graag bij over kussens. Een goed hoofdkussen is van groot belang voor een goede welverdiende nachtrust. De een stompt het kussen in model, de ander legt het moede hoofd zachtjes te ruste. Een hoofdkussen is een verlengstuk van je bed.


Uitstekend advies

Lekker slapen begint met de keuze van een bed, een goede bodem, een fijn matras en een perfect hoofdkussen. Net als bij de keuze van een bed, bodem en matras leg ik u in mijn winkel, Klaas Vaak Bedden, neer op een bed om samen het juiste kussen uit te kiezen. Ik kijk dan hoe u ligt en met name naar uw schouderbreedte in verhouding tot het matras. Samen bepreken we hoe u het liefste en het lekkerst ligt en dat proberen we uit. Dat mag u ook thuis doen.

Wat te kiezen?

Er zijn zoveel verschillende keuzes in kussens. Er zijn de zogenoemde propkussens gevuld met veren en dons. Er zijn de ergonomische kussen in vaste vormen van natuurlatex. Of een combinatie van deze twee. Wat ik uiterst belangrijk vind om te stellen is dat u geen synthetisch hoofdkussen moet overwegen. Dat is niet lekker om op te slapen. Het materiaal schuift, trekt vuil aan, houdt vocht vast. Door de slechte ventilatiemogelijkheid ontstaat schimmelvorming. Kies voor kapok, veren, veren met dons of zuiverdons.

Klanten vragen mij, hoe lang gaat een kussen mee? Uit hygiënisch oogpunt adviseer ik het kussen 1x per jaar te wassen, (je wilt niet weten met wie je slaapt) Voor elk kussen geldt dat het gewassen moet worden op 60 graden om ze schoon en anti-allergisch te houden. Veel hoofdkussens verliezen in de loop der jaren wel hun veerkracht. Na 5 jaar moet u uw kussen vervangen! Dus ook voor een hoofdkussen legt u bij Klaas Vaak even uw hoed af en gaat u er even lekker bij liggen. Gun uzelf dat moment. Wij staan met een kop koffie voor u klaar.

Groet, Martin

Eén gedachte over “Kussens te kust en te keur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven