fbpx

Natuurlijk natuurhaar

Lekker slapen en vooral uitgerust en fit wakker worden is ontzettend belangrijk, niet alleen voor het nachtelijk herstel van uw lichaam, maar bovenal ook voor uw geestelijk welzijn. Want slecht slapen of slaapgebrek heeft veel ongewenste gevolgen: het maakt je huid ouder, leidt tot vergeetachtigheid, het beperkt je beoordelingsvermogen, om zo maar een paar dingen te noemen. Uw gezondheid en uw welverdiende nachtrust staan voor mij bovenaan mijn agenda. Daarom ben ik al sinds 1980 elke dag met veel plezier te vinden in mijn winkel, Klaas Vaak Bedden aan het Vrouwenregt in Delft. Want slapen is ons vak. Het zandmannetje is niet voor niks in ons logo verwerkt.


Wollen dekens zeker niet ouderwets!

Laatst heb ik u via mijn column alles verteld over dekbedden. Waarom natuurlijk ganzendons een perfect product is om zorgeloos en behaaglijk te slapen. Ons paradepaardje. Vroeger, in de winter met de ijsbloemen op het raam, lagen we onder dikke schapenwollen dekens. U denkt misschien dat dekens ouderwets zijn nu we zoveel andere oplossingen hebben om lekker warm te blijven in ons bed. Maar niks is minder waar.

De wollen deken is helemaal niet ouderwets. Sterker nog, de wollen deken is nooit weggeweest. De wollen deken, of beter gezegd de deken van natuurhaar, is verder ontwikkeld en is een prima natuurlijke oplossing om u warm te houden. Het geheim van het comfort van een deken zit in het  laken. U heeft bijna direct contact met het materiaal dat uw warmte vasthoudt, het natuurhaar. Bij een dekbed zitten hier al gauw vier laagjes tussen. Het geheim zit hem dan ook in het ventileren. Dat is net zo belangrijk als isoleren.

De keuze is reuze

Ook de wolsoorten en de kleuren waar u uit kunt kiezen zijn oneindig groot. Zo is de wol van het merinoschaap veel zachter dan de schapenwol die u zich herinnert van vroeger. Maar u kunt tegenwoordig ook kiezen uit zuiver scheerwol, lamswol, kameelhaar, kasjmier, lama, alpaca en mohair.

Kortom, denk ook eens aan dekens van natuurhaar. Mensen vinden dit soms prettiger dan lichtgewicht dons, omdat natuurhaar zwaarder is en toch heel goed met vocht omgaat. Kunt u niet kiezen tussen wol of dons? Ik adviseer u graag, met mijn kennis van toen en nu.

Groet, Martin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven