fbpx

Dekbedden

Dekbedden klaas vaak
Dekbedden klaas vaak

“Lekker slapen, doe je onder de dekbedden van Klaas Vaak.”

Er is in ‘dekbedden-wereld’ heel veel te koop. Wat is een goed dekbed, welke vulling moeten we nemen ? Allereerst kunnen we u vertellen dat een dekbed GEEN warmte en GEEN verkoeling geeft (er zit geen thermostaat in). Een dekbed isoleert uw lichaamstemperatuur, deze is in de zomer en in de winter hetzelfde. Het verschil ontstaat door de vocht-regulatie .Veel dekbedden isoleren wel, maar ventileren niet goed of zijn te zwaar. Veelal wordt dit veroorzaakt door alle lagen van te dikke katoen. (tijk + hoes = al snel 4 onnodige lagen)

In vergelijk met de wollen dekens lag men vroeger én nog, met slechts 1 laken (en het liefst Egyptisch katoen) Hierdoor is het slaapcomfort van de  ‘ouderwetse’ deken nog steeds nummer 1.

 

Voor en nadelen op een rijtje

Synthetisch, de ouderwetse kunststof vulling in een synthetisch dekbed is goedkoop in aanschaf,ventileren minder/slecht, wel makkelijk wasbaar, maar loopt zeer snel terug in dikte. De nieuwste soort (microvezels) zijn veel kostbaarder, maar ventileren veel beter en zijn veel lichter. Nemen geen vocht op, dus minder aangenaam gevoel. Wel makkelijker voor de kids die nog niet zindelijk zijn. (snel wassen en drogen)

 

Natuurhaar, zoals schapenwol, kameelhaar en cashmere zijn de wat zwaardere vulmaterialen die heel goed met vocht kunnen omgaan, tevens hebben ze een goed isolatievermogen, maar doordat er veel gewicht mee gepaard gaat, worden deze dekbedden in een ‘4 seizoenen-systeem’(2 delig met 1 licht en 1 zwaarder deel samen geritst of geknoopt) verkocht.  De schapenwol is de voordeligste is dit soort, maar voor degene die comfort belangrijk vind, zal eerder voor kameel of zelfs cashmere gaan.

 

Zijde, wel te verstaan haspelzijde, 100% zijde vulling en 100% zijde tijk is een weldaad voor mensen die om welke reden dan ook, niet met dons willen slapen en toch bijna alle voordelen van dons willen hebben. Zijde is anti-allergisch, geeft geen stof af, trekt dit ook niet aan en is super comfortabel en perfect voor mensen met eventuele huidaandoeningen.(eczeem e.d.)

 

Dons, ons ‘parade-paardje’, al sinds 1980 worden er bij Klaas Vaak bedden uw donsdekbed en hoofdkussens voor u persoonlijk gevuld naar eigen wens met niet zomaar dons . Onze ganzendons wordt bij de slachter in gekocht als ‘afvalproduct’ , waarna het wordt gewassen(100 graden), gedroogd en handmatig geselecteerd op grootte tot het meest bijzondere vulmateriaal voor een dekbed. Door het selecteren op grootte gebruiken we minder gewicht om volume te bereiken voor een goede isolatie, maar tegelijkertijd gebruiken we veel lucht om te kunnen ventileren. Doordat het dekbed superlicht is, is het ook fijn om in de zomer onder te slapen. Wij maken gebruik van een superdun maar wel sterk doek(tijk), hierdoor stimuleren we het transport van het transpiratievocht.

Ons donsdekbed is anti-allergisch en blijft dit ook als men het dekbed 1x per 2 jaar laat wassen op 60 graden en GOED op de juiste manier laat drogen, (vraag het ons vooraf). Het zogenaamd ‘dure’ dekbed is vaak door de langere levensduur per nacht veel goedkoper én heeft meer slaapcomfort !

 

Wollen dekens

Zuiver scheerwol, lamswol, kameelhaar, kasjmier, lama, alpaca, mohair. Bij Klaas Vaak Bedden is er nog steeds een groot assortiment dekens in vele maten, gewichten en kleuren. Vroeger verkochten wij dekens van zuiver scheerwol van, van Wijk, Aabe, Zaalberg en Sole mio. Deze fabrikanten zijn er inmiddels niet meer, maar vanuit Frankrijk (Brun de Vian Tiran), Italie en Spanje( Manterol) kunt u prachtige dekens verwachten die te vinden zijn in onze showroom. Qua slaapcomfort, isolatie en ventilatie zijn deze dekens nog steeds de beste koop!

 

Bedsprei

Wie A zegt, zegt ook B, want wanneer we dekens leveren, moet er natuurlijk een mooie sprei overheen. Spreien zijn er in vele kleuren en u kunt ze tevens op maat bestellen. (meet met een touwtje en neem de maten mee naar de showroom).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven