fbpx

Slaapsystemen

” Een goede basis begint bij goede slaapsystemen “

Voor het dragen, ventileren en ondersteunen van uw matras heeft u een bedbodem nodig. Er zijn verschillende soorten slaapsystemen. Dit kunnen lattenbodems of boxsprings zijn.


Lattenbodem Regulastic van Sleep&Dream

De latten zijn gemaakt van gestoomd en gelaagd beukenhout dat veerkrachtig is en blijft. Deze latten zijn gemonteerd op onvervormbaar chroomnikkel veerelementen, zodat deze bodem ook op de zijkanten verend is (en blijft!). De veer elementen zijn leverbaar in verschillende diktes/hardheden. Op deze manier zijn de bodems naar eigen wens te personaliseren. We kijken hierbij naar de hoogte van de schouders, heupen en lendenstreek. Omdat men kan veranderen qua postuur/gewicht gedurende 10 jaar wordt deze service door de medewerkers van Klaas Vaak bedden kosteloos voor u gedaan gedurende 10 jaar.

Een lattenbodem kan ook verstelbaar worden geleverd en is bijna in alle ledikanten in te bouwen.

  • S vlak
  • ZK2M rug en voet verstelling (met 2 motoren)
  • ZK2M RF – rug en knieondersteuning (met 2 motoren) + smart bediening.

Met de smart-bediening of via de gratis app kun je de lattenbodem zelf programmeren. Je legt jouw ideale lees of zitstand eenvoudig vast. De bediening is standaard voorzien van een zaklamp.

lattenbodem klaas vaak bedden

Boxspring

De boxspring is een gestoffeerde bedbodem voorzien van metalen veren, hiervan zijn verschillende systemen in de handel, bijvoorbeeld bonell-, pocketvering en voorgespannen pocketveren. Elk systeem heeft andere eigenschappen. Zo is de bonellvering eigenlijk niet meer van deze tijd, technisch is een pocketveer beter, pocketvering is leverbaar in zones en kan daardoor de comfortzones in de matras versterken. De keuze van het type boxspring hangt af van de keuze van uw matras, laat u hiervoor goed adviseren door uw vakman Klaas Vaak bedden.

Ook uw boxspring is verstelbaar leverbaar  met 2,3 of zelfs 4 motoren.

Het grote voordeel van de boxspring is dat uw bodem ook uw ledikant kan zijn, door de box en eventueel hoofdbord met een mooie stof te laten bekleden, creëert u een sfeervol bed (keuze uit ca. 250 kleuren/stoffen). Wij hebben keuze uit 25 verschillende hoofdborden.

Boxspring klaas vaak bedden

Alle informatie over onze matrassen

NATUURLATEX

Bij Klaas Vaak Bedden bieden we natuurlatex matrassen in 5 verschillende diktes en verschillende 4 hardheden. Hierdoor kunnen we voor iedereen het juiste matras aanmeten die past bij uw slaapwensen.

De grondstof voor onze schuimrubber is natuurlatex van de Hevea Brasiliënsis (rubberboom).  De Sleep&Dream® natuurlatex- matrassen onderscheiden zich van andere materialen door natuurlijke veerkracht en elasticiteit, comfort, ventilatie en levensduur, maar ook door de unieke “Triple” opbouw.  Het Sleep&Dream® Pure edition/Eco-care matras wordt standaard afgedekt met 100% KbT gecertificeerde wol en 100% GOTS gecertificeerde katoen. De stretchtijk is van 100% GOTS katoen en is afritsbaar voor reiniging. De matrassen zijn voorzien van Adaptive® behandeling voor warmteregulering en Purotex® behandeling tegen huisstofmijt.

100% Natuurlatex, een groene grondstof (Hevea Foam)

Bij de productie van natuurrubber, het kweken van rubberbomen (Hevea Brasiliënsis) en het tappen van latex, treden slechts weinig negatieve milieueffecten op. In de natte tropen hebben boomgewassen een duidelijk ecologisch voordeel boven éénjarige gewassen. Het bladerdak en het wortelstelsel van de bomen reguleren het microklimaat, zodat een scala aan secundaire planten kan gedijen, terwijl de bodem beschermd wordt tegen uitdroging en de eroderende invloed van regens. De bomen bieden een habitat voor een grote variëteit aan dieren.

Eenmaal in productie blijven rubberbomen, afhankelijk van de tapintensiteit, 20 tot 35 jaar leveren. Daarna vind het rooien en herplanten plaats. Het Heveahout wordt voor 95% gebruikt, onder andere in de meubelindustrie. Gezien de belangstelling voor de opwarming van de aardatmosfeer door CO2-uitstoot, is vermeldenswaardig dat een rubberplantage qua koolstofbinding nauwelijks onderdoet voor een primair tropenbos.

De hoeveelheid commerciële energie die nodig is voor het oogsten, verwerken en transporteren van natuurrubber is slechts een fractie van wat nodig is voor bijvoorbeeld synthetische rubber. Hier geniet natuurrubber dus een duidelijk milieuvoordeel.

 

Matrassen Natuurlatex matras


POCKETVERINGMATRASSEN

Ook de pocketveringmatrassen bieden wij aan in 5 diktes en 3 hardheden. In onze showroom kunt u zelf voelen bij welke dikte en hardheid u het meest comfortabel ligt. Onze adviseurs zullen uw slaaphouding beoordelen, waarna we u kunnen adviseren over het beste matras voor uw nachtrust.
Het interieur van een Sleep&Dream® pocketvering matras bestaat uit tonvormige stalen veren die per stuk in een zakje zijn verpakt voor onafhankelijke vering (ondersteuning) met als afdeklaag een natuurlijke drukverdeler en echte natuurlatex in diverse diktes voor het comfort. De Sleep&Dream® Pure edition/ Eco-care matras wordt standaard afgedekt met 100% KbT gecertificeerde wol en 100% GOTS gecertificeerde katoen. De stretchtijk is van 100% GOTS katoen en is afritsbaar voor reiniging. De matrassen zijn voorzien van Adaptive behandeling voor warmteregulering en Purotex behandeling tegen huisstofmijt.

 

Matrassen

binnenkant pocketvering matras

 

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven