fbpx
Klaas Vaak Bedden Strijken

Klaas Vaak ligt wakker

Klaas Vaak ligt wakker

Via een reeks columns wil ik mijn bedgeheimen met u delen, natuurlijk niet wat ik in bed uitspook, maar wat mijn fascinatie is om u zo lekker mogelijk te laten slapen. Want daar draait het om bij Klaas Vaak Bedden. Het zandmannetje vormt ons embleem. Onze producten werken als slaapzand voor uw welverdiende nachtrust. Op de foto sta ik zelf, toen ik nog klein was. In mijn stoutste dromen kan alles. In deze eerste column een kennismaking met ons familiebedrijf, Klaas Vaak Bedden in Delft.

Het begon in 1980. Mijn vader, Martin senior, wilde van het familiebedrijf Petri een beddenspeciaalzaak maken. Het lukte om in 1982 de financiering rond te krijgen en hij nam het bedrijf over. De rente was toen 14 procent, kunt u zich nu niet meer voorstellen. Ik werkte, met mijn broer, op de achtergrond mee in het bedrijf en ging in 1985 de buitendienst in. Heerlijk! Monteren en sjouwen doe ik sinds een jaar of vijf niet meer, maar ik kan het vaak ’s avonds niet laten om op naar huis nog even dat hoeslakentje af te gooien bij een klant.

Dat u zo lekker slaapt houdt mij continu bezig, dag en nacht. Mijn lieftallige vrouw Marja is in de winkel onmisbaar. Zij doet alles wat ik niet doe, administratie, schoonmaken, beddengoed strijken, de styling van de winkel en zelfs de muren een nieuw kleurtje geven. Ze bracht zoon Jeffrey mee die nu het vak aan het leren is, medewerkster Sabine schenkt een lekker kopje koffie en mijn vader struint op zaterdag nog gezellig door de winkel. Dat is ook een beetje om mijn moeder thuis wat rust te geven, eerlijk gezegd, want wij zijn allemaal nogal drukke stuiterballen.

Wat ik ga doen als ik het wat rustiger aan ga doen, wat ik overigens nog niet zo gauw zie gebeuren, is dat ik bezig blijf met het ontwikkelen van matrassen en bodems. Want het zelf ontwikkelen en laten produceren van producten en slaapsystemen is wat ervoor zorgt dat u echt lekker slaapt en vooral uitgerust weer opstaat om uw eigen dromen waar te maken. Dit is de eerste column, de komende tijd volgen er meer, bijvoorbeeld over stalen veren, ganzendons en bedwantsen!

Klaas Vaak Bedden Strijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven